PvdA Europees Parlement

Paul Tang, Agnes Jongerius en Kati Piri werken namens de PvdA in het Europees Parlement aan een dienstbare financiële sector, meer en eerlijk werk, goede internationale samenwerking en het naleven van mensenrechten binnen en buiten de Europese Unie.


Europese naheffing

door Paul Tang op 28 oktober 2014
Foto JT

Laten we wel zijn, belasting betalen is niet leuk. Zo gaat het bij lease-rijders en zo gaat het bij landen. Dat de Europese naheffing tot commotie leidt in landen die meer moeten betalen, is dan ook begrijpelijk.

lees verder »

Verkiezingen Oekraïne: steun voor hervormingen

door Kati Piri op 28 oktober 2014

De afgelopen vier dagen was ik in Oekraïne om de vervroegde parlementsverkiezingen bij te wonen en te beoordelen of deze voldeden aan internationale standaarden. De verkiezingen in Oekraine zijn eerlijk verlopen – zo luidt de eindconclusie van de internationale waarnemers.

lees verder »

Toespraak Paul Tang op de ledenraad

door Redactie op 25 oktober 2014

Zaterdag 25 oktober sprak Paul Tang op de PvdA-ledenraad de aanwezigen toe. Lees hieronder zijn bijdrage.

lees verder »

Meer aandacht voor groei, werk en internationale samenwerking is eerste prioriteit voor Juncker

door Paul Tang op 22 oktober 2014

De PvdA in het Europees Parlement heeft ingestemd met de benoeming van de Commissie Juncker. Juncker heeft onder druk van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement verregaande toezegging gedaan over een ander Europa, met een grotere inzet op groei en banen en een hoge prioriteit voor duurzaamheid.

lees verder »

Denis Mukwege ontvangt Sakharovprijs

door Kati Piri op 21 oktober 2014

Vandaag heeft de conferentie van fractievoorzitters van het Europees Parlement besloten om de jaarlijkse Sakharovprijs voor mensenrechten toe te kennen aan Denis Mukwege, een Congolese gynaecoloog die zich heeft toegelegd op de behandeling van de slachtoffers van verkrachtingen en seksueel geweld.

lees verder »

Open dialoog met Turkije – gesprek met EU minister Volkan Bozkir

door Kati Piri op 17 oktober 2014

Deze week kwam de EU-minister van Turkije, Volkan Bozkir naar het Europees Parlement. Ik ging met hem in gesprek.

lees verder »

EU Immigration: stop the bloodshed

door Kati Piri op 15 oktober 2014

Vandaag was ik medeorganisator van de conferentie Immigration – Stop the Bloodshed. Deze conferentie was niet alleen belangrijk om het asiel- en migratieprobleem hoog op de Europese agenda te houden, maar ook om lokale bestuurders uit Zuid en Noord Europa bij elkaar te brengen.

lees verder »

Focus op de vluchteling

door Kati Piri op 14 oktober 2014

Vandaag heeft de subcommissie voor mensenrechten van het Europees Parlement een hoorzitting georganiseerd over de mensenrechtensituatie in Syrië, Irak en de buurlanden. In dit vierde jaar van het conflict zijn er miljoenen vluchtelingen, miljoenen binnenlands ontheemden, van wie meer dan de helft kinderen.

lees verder »

Poul Nyrup Rasmussen: “In memorial of Ieke van den Burg”

door Redactie op 12 oktober 2014

Poul Nyrup Rasmussen, oud-premier van Denemarken, oud-Europarlementariër en oud-voorzitter van de PES, werkte vele jaren samen met de onlangs overleden oud-Europarlementariër Ieke van den Burg. Lees hieronder zijn (Engelstalige) In Memoriam.

lees verder »

Een agenda van verandering

door Paul Tang op 9 oktober 2014

Achter een façade van vriendelijke, zenuwachtige en soms wanhopige glimlachen ging een harde strijd schuil in afgelopen twee weken waarin de beoogde Eurocommissarissen op examen bij het Europees Parlement mochten komen.

lees verder »