PvdA Europees Parlement

Paul Tang, Agnes Jongerius en Kati Piri werken namens de PvdA in het Europees Parlement aan een dienstbare financiële sector, meer en eerlijk werk, goede internationale samenwerking en het naleven van mensenrechten binnen en buiten de Europese Unie.


Maatregelen tegen oneerlijke concurrentie

door Agnes Jongerius op 23 november 2014

Vandaag was ik te gast bij “in gelderland live“. Het was een zeer interessante uitzending over de stand van transport in Nederland, in het bijzonder de provincie Gelderland. De SER heeft onlangs een rapport gepresenteerd waarin werknemers, werkgevers en kroonleden aangeven dat er sprake is van oneerlijke concurrentie in Nederland.

lees verder »

Lidstaten storten de Europese Unie in een betalingscrisis

door Paul Tang op 18 november 2014

De lidstaten en het Europees Parlement zijn het vanmiddag en vanavond niet eens geworden over de Europese begroting voor 2015. Voor de derde keer in vijf jaar wordt ligt er één maand voor de start van het komende begrotingsjaar nog geen akkoord over de uitgaven. Het belangrijkste struikelblok is de steeds grotere stapel van onbetaalde

lees verder »

Een aanvalsplan voor een betrouwbare en voorspelbare Europese begroting

door Paul Tang op 13 november 2014

Hoe geeft de Europese Unie in 2015 haar geld uit? Over die vraag buigen vertegenwoordigers van het parlement en lidstaten zich vrijdag. Geen eenvoudige opgave, omdat de Europese begroting nog altijd te ingewikkeld en te onvoorspelbaar is.

lees verder »

EU: leven in vrede en welzijn

door Kati Piri op 9 november 2014

Nog maar veertig jaar geleden leefde meer dan de helft van de Europeanen niet in vrijheid : geen politieke vrijheid, geen vrije pers, geen vrijheid van meningsuiting of vereniging. Samenwerking in de EU bracht die vrijheid en vrede en welvaart op het Europese continent, voor iedereen.

lees verder »

De Lux-leaks zijn niet te missen kans voor Europese Commissie

door Paul Tang op 6 november 2014

De zogenaamde Lux-leaks, die vandaag uitgebreid in Trouw verschenen zijn, laten zien waarom het zo belangrijk is dat gegevens rond belastingen van bedrijven openbaar zijn. Alleen zo kunnen foute constructies worden aangepakt.

lees verder »

Struisvogelpolitiek van Europese Commissie over sociale dumping

door Agnes Jongerius op 4 november 2014

“De regels zijn zoals ze zijn en het is aan de lidstaten om toe te zien op de naleving”. Dat was het antwoord op mijn eerder gestelde vragen van voormalig Eurocommissaris László Andor (Werkgelegenheid en sociale zaken) op zijn laatste werkdag, net voordat hij het licht uitdeed en de deur achter zich sloot.

lees verder »

PvdA-Europarlementariërs op de Afrikadag 2014

door Redactie op 4 november 2014
Foto Paul Tang op Afrikadag

Op zaterdag 1 november namen Kati Piri, Agnes Jongerius en Paul Tang deel aan de Afrikadag in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) te Amsterdam. Dit jaar stond de Afrikadag in het teken van de staat van de democratie, mensenrechten en de rechtstaat. De S&D staat voor het beschermen van deze fundamentele waarden binnen

lees verder »

Europese naheffing

door Paul Tang op 28 oktober 2014
Foto JT

Laten we wel zijn, belasting betalen is niet leuk. Zo gaat het bij lease-rijders en zo gaat het bij landen. Dat de Europese naheffing tot commotie leidt in landen die meer moeten betalen, is dan ook begrijpelijk.

lees verder »

Verkiezingen Oekraïne: steun voor hervormingen

door Kati Piri op 28 oktober 2014

De afgelopen vier dagen was ik in Oekraïne om de vervroegde parlementsverkiezingen bij te wonen en te beoordelen of deze voldeden aan internationale standaarden. De verkiezingen in Oekraine zijn eerlijk verlopen – zo luidt de eindconclusie van de internationale waarnemers.

lees verder »

Toespraak Paul Tang op de ledenraad

door Redactie op 25 oktober 2014

Zaterdag 25 oktober sprak Paul Tang op de PvdA-ledenraad de aanwezigen toe. Lees hieronder zijn bijdrage.

lees verder »