18 april 2015, om 13:15, Spectrumzaal, Plexus. Kaiserstraat 25, Leiden | Spectrumzaal, Plexus. Kaiserstraat 25, Leiden

AEGEE “Night of the Seven Antennae” met Kati Piri

PvdA Europarlementariër Kati Piri spreekt zaterdag 18 april in Leiden bij ‘the Night of the Seven Antennae’. Dit jaar bestaan zowel AEGEE-Leiden en AEGEE-Europe 30 jaar en om dit te vieren wordt er een groot evenement georganiseerd dat tegelijk plaats zal vinden in zeven verschillende steden. In 1986 werd “The Night of the Seven Antennae voor het eerst georganiseerd, waarmee AEGEE zich definitief op de kaart zette. Doormiddel van een satellietverbinding waren zeven antennae verbonden en zetten ze samen een congres neer met politieke gasten, interviews en muziek. Dit jaar is AEGEE-Leiden geselecteerd om als één van de zeven antennae de Night of the Seven Antennae te organiseren. De andere steden zijn Aachen, Bergamo, Catania, Eskisehir, Kyiv en Sofia.

Het event vindt plaats van 17 tot en met 19 april 2015. Elke stad/antenna kiest een eigen thema voor het event. In Leiden is voor het thema “Old Europe, New Europe” gekozen. Binnen dit thema willen we vooral ingaan op de toekomst van Europa en veranderingen in de denkbeelden van mensen over Europa en de Europese Unie. Hierbij hebben we ook input van de 40 studenten die aanwezig zijn vanuit heel Europa.  Het programma zal geheel Engelstalig zijn. Naast inhoudelijke workshops, lezingen en debatten zal er ook genoeg ruimte zijn voor het verkennen van de stad Leiden en natuurlijk feesten!

Piri gaat tijdens een expert meeting van 11.45-13.15 uur in gesprek met o.a. met Judith Sargentini (Europarlementariër GroenLinks) en Arine Sijl (kandidaat CDA Europese verkiezingen) over uiteenlopende thema’s; zoals de Europese uitbreiding, het Europees veiligheidsbeleid, de kwaliteit van democratie en het integratieproject van de Europese Unie. Daarnaast is ook voldoende gelegenheid voor vragen uit de zaal.

Lees meer over deze bijeenkomst op de website van AEGEE.

Waar: Spectrumzaal, Plexus. Kaiserstraat 25, Leiden

Wanneer: zaterdag 18 april 2015, 11:45-13:15 uur

Aanmelden: Het event in Leiden is open voor alle studenten in Leiden, onafhankelijk van of ze lid zijn van AEGEE of niet.  Meld je dus snel aan! via het inschrijfformulier. Als je deel uit wilt maken van dit geweldige evenement, dan zijn er twee opties. Je kan of het volledige evenement meedraaien voor €35,-. Voor deze fee zal alles voor je geregeld worden: programma, eten, slaapplaats etc. Aanmelden hiervoor kan via dit formulier. Je kan er ook voor kiezen om alleen op de zaterdag te komen voor de thematische activiteiten zoals de expert meetings en de broadcast. Dit is mogelijk voor slechts €10,- en inschrijven hiervoor gaat via deze link.