7 april 2016, om 22:00, Huizum Dorp 67, Leeuwarden | Huizum Dorp 67, Leeuwarden

Agnes Jongerius houdt Jansoniuslezing in Leeuwarden

Agnes Jongerius: een nieuw perspectief voor Europa

De Europese Unie maakt een zeer moeilijke tijd door. De vluchtelingencrisis rijt het oorspronkelijke ideaal van collectieve verantwoordelijkheid uiteen; de Britten maken zich op voor vertrek en de Euro staat wederom, nu de onderhandelingen over de Griekse pensioenhervormingen dreigen te klappen, onder grote druk. Ondertussen groeit de onvrede onder de bevolking en nemen populistische partijen van links en rechts een grote vaart.

Jongerius: “We kunnen ons natuurlijk afvragen het allemaal zover heeft kunnen komen. Belangrijker nog is de vraag hoe Europa weer perspectief kan bieden aan hen die niet hebben geprofiteerd van de vrije handel, de privatiseringen en de globalisering. Dit doen we niet door terug te grijpen op oude oplossingen uit lang vervlogen tijden, maar juist door nieuwe uitdagingen niet uit de weg te gaan en vanuit de sociaaldemocratie een nieuw elan in te blazen in de 21ste eeuw.”

De Jansoniuslezing wordt gehouden op donderdagavond 7 april om 20:00 u. in de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden. Het adres is Huizum Dorp 67.

Entree: € 5,00. Gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

 

Meer informatie: http://www.pvdaleeuwarden.nl/43-pvda-leeuwarden/pvda-leeuwarden-informatie/dossiers/pvda-zaken/634-sociaaldemocratische-lezing-in-huizum