11 april 2015, om 16:30, Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam | Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

Bijeenkomst ‘De toekomst van de eurozone’

Op zaterdag 11 april vindt een groot debat plaats van de PvdA eurodelegatie en de landelijke PvdA werkgroep Europa over de toekomst van de eurozone. De bijeenkomst vindt plaats in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waar na afloop de mogelijkheid wordt geboden om het museum te bezichtigen.

De toekomst van de Eurozone leek even verdwenen van de Europese politieke agenda, maar sinds de overwinning van Syriza in Griekenland staat dit thema weer met stip bovenaan. De roep voor schuldenverlichting in Griekenland, zet het strikte begrotingsbeleid van de EU onder druk. Hoe ziet de toekomst van de eurozone eruit? Zal de EU zich focussen op de schuldproblematiek of het gebrek aan investeringen in de lidstaten? En hoeveel crisis kan het project van Europese eenwording aan?

Over deze en andere onderwerpen gaan we op 11 april in debat met o.a. Paul Tang (PvdA Europarlementariër), Bas Jacobs (Professor, Erasmus Universiteit), Michéle de Waard (journalist/publicist), Harald Benink (Prof. Tilburg University, lid Sustainable Finance Lab), Ton Heerts (voorzitter FNV), Nicholas Vrousalis (Filosoof, Universiteit Leiden), Roel Beetsma (Professor, Universiteit van Amsterdam) en gespreksleider Wim Boonstra (hoofdeconoom Rabobank). Daarnaast zal tijdens de bijeenkomst ook ruim gelegenheid zijn voor inbreng uit de zaal. U bent van harte welkom!

Datum: zaterdag 11 april 2015

Tijd: 12.00 – 16.30 uur. Inloop en registratie start om 11.30.

Locatie: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

Deelname: Indien u graag zou willen deelnemen aan de bijeenkomst, dan kunt u een mail met uw gegevens sturen naar toekomstEU@pvda.nl. Let op: Het betreft een gesloten PvdA bijeenkomst. Alleen een bevestigingsmail van de organisatie betekent dat u op de deelnemerslijst bent geplaatst.

Programma:

11.30 – 12.00              Inloop en registratie

12.00 – 13.30             Economen debat (voertaal Nederlands)

13.30 – 14.00             Pauze

14.00 – 15.30             Werkgelegenheidsdebat (voertaal Engels)

15.30 – 17.00             Mogelijkheid bezichtiging Scheepvaartmuseum

 

Foto: Alex Guibord