De Westelijke Balkan op weg naar de Europese Unie
23 mrt

De Westelijke Balkan op weg naar de Europese Unie

23 maart 2023
19:00 - 21:30
De Balie - Amsterdam

Terwijl ze omringd worden door EU-landen, wacht het grootste deel van de Westelijke Balkan nog steeds op een volwaardig lidmaatschap. Op 23 maart nodigt Thijs Reuten experts uit afkomstig uit de ‘Balkan Six’ en Nederland om te praten over geopolitieke belangen en perspectieven voor de regio.

Welke rol spelen de huidige spanningen binnen de EU op de Westelijke Balkan? Wat zijn de gevolgen van het bestaan – en uiteenvallen – van Joegoslavië voor de wereld vandaag en de Europese toekomst van die landen?

Voormalig vicepremier en minister van Defensie van Noord-Macedonië, Radmila Šekerinska, geeft een keynote speech. Vervolgens is er een panelgesprek met de in Joegoslavië geboren film- en theaterregisseur Tea Tupajić en anderen. Deelnemen is gratis, registratie is vereist.

Speeddate

Voor dit panelgesprek is er een speeddate-sessie met politieke ambassadeurs uit landen van de Westelijke Balkan: Montenegro, Servië, de Republiek Noord-Macedonië, Albanië, Bosnië en Herzegovina en Kosovo.

Deze speeddate sessie wordt gemodereerd door Thijs Reuten, Nederlands politicius van PvdA en lid van het Europees Parlement. Inschrijven kan hier. De plaatsen zijn beperkt, snel zijn is de boodschap!

Neem contact op

De Westelijke Balkan op weg naar de Europese Unie

Thijs Reuten

Europarlementariër Buitenlandse zaken, justitie en vrijheden