Door Agnes Jongerius op 3 december 2019, van 19:00 tot 21:00, Louis Hartlooper Complex, Utrecht | Louis Hartlooper Complex, Utrecht

Filmavond: Sorry we missed you

Met Uber word je thuisgebracht en Deliveroo brengt je eten tot aan de voordeur. Als je voor 22:00 je online bestelling plaatst, is je pakketje de volgende dag in huis. Dit hebben we allemaal te danken aan mensen die werken in de platformeconomie als zelfstandige. Maar hoe is het leven aan de andere kant van dit systeem?

Britse regisseur Ken Loach laat in zijn nieuwste film Sorry we missed you het leven als schijnzelfstandige die de andere kant van neoliberalisme, de zero hours-economy, zien. Officieel is Ricky, de hoofdpersoon, eigen baas. In zijn gloednieuwe bus rijdt hij Noordoost Engeland door. Zodra hij afwijkt van de route, of te lang stilstaat krijgt hij klachten van zijn baas. Op zijn eerste werkdag gooit een collega hem een lege fles toe; zijn nieuwe wc. Hij heeft amper tijd om te eten, ziet zijn kinderen bijna niet meer en pusht zijn lichaam tot het uiterste om voor zijn gezin te kunnen zorgen.

Agnes Jongerius nodigt je uit voor een gratis vertoning van Sorry we missed you in haar geliefde Utrecht. Samen met Agnes en Gijs van Dijk gaan we in gesprek na de film over de problematiek die aan de orde komt in de film.  Om vervolgens af te sluiten met een borrel in de Foyer.

Sorry we missed you

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Agnes Jongerius

Agnes Jongerius

Als Europarlementariër namens de PvdA hou ik me in mijn tweede termijn in het Europees Parlement met name bezig met de onderwerpen werkgelegenheid, sociale zaken, arbeidsomstandigheden en handel. Europa heeft een grote opdracht om snel werkgelegenheid te creëren. Daarbij moet er scherp gekeken worden op de kwaliteit van werk dat geboden wordt: Europa heeft een

Meer over Agnes Jongerius