28 maart 2015, om 17:00, Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle | Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle

Het grote PvdA Midden-Oosten debat

Op zaterdag 28 maart organiseert de PvdA Eurodelegatie in samenwerking met de FMS en de PvdA een groot publieksdebat over het Midden-Oosten. Iedere dag komen de beelden uit het Midden-Oosten onze huiskamers binnen. Het Israëlisch-Palestijns conflict, de oorlog in Syrië en het oprukken van de terreurbeweging IS(IS) houden de regio in hun greep. Maar ook in Libië is de stabiliteit ver te zoeken, terwijl Tunesië een lichtpunt is. Over deze en andere onderwerpen gaan we op 28 maart met elkaar in debat. Met o.a. minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, Diederik Samsom, Michiel Servaes, Kati Piri, Agnes Jongerius, Maurits Berger en vertegenwoordigers uit de regio.

PvdA Europarlementariër Kati Piri spreekt allereerst over de rol van Turkije in de regio. Daarnaast gaat Piri in debat over de situatie in Tunesië, Egypte en Libië. Wat kan de EU voor deze landen betekenen? Tot slot spreekt PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius over vrouwenrechten en arbeidsrechten in Qatar.

 

Waar: De Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle

Wanneer: 28 maart 2015, 12.30 – 17.30 uur

Aanmelden:  Via het volgende nummer kunt u zich aanmelden voor dit debat: 020-5512155. In het menu kiest u voor 3, de code voor dit evenement is 5889. Dit is de enige manier om u aan te melden voor het evenement. U hoeft geen PvdA-lid te zijn om u aan te melden. Mocht u problemen ondervinden met het aanmelden via de telefoon, stuur dan een mail naar is@pvda.nl