13 maart 2015, om 15:30, Assen | Assen

Kati Piri bezoekt bijeenkomst Assen

Vrijdag 13 maart bezoekt PvdA-Europarlementariër Kati Piri een bijeenkomst ‘Aan Europa ‘s rafelende randen, een serie vrouwenportretten’ in Assen. Ze zal een debat leiden over mensenrechten die onder druk staan in Rusland, Oekraine, en de Krim.

Op 26 september is in Assen gestart een serie inspirerende bijeenkomsten met portretten van jonge vrouwen die, elk op hun eigen manier, strijden voor mensenrechten en democratie in hun land. Elke maand vindt live, via Skype, een gesprek plaats met één van hen. Het gaat om landen aan de randen van Europa: van Oekraïne tot Griekenland, van Armenië tot Tunesië.

Naast de actuele situatie in het land (de eerste bijeenkomst ging over Oekraïne !), staat de vraag centraal: wat drijft deze jonge vrouwen ? Het zijn allemaal twintigers die kiezen voor een leven waarin het voortdurend tegen de stroom in zwemmen is, er geen lauwerkransen zijn te verdienen of een riant salaris. Waar soms intimidatie wacht, soms mishandeling of erger. Vrouwen in deze landen hebben bovendien een dubbele handicap: het is een wereld die gedomineerd wordt door mannen.

Het publiek kan zelf rechtstreeks in gesprek met de gast van die avond. Het is een unieke kans om uit de eerste hand te horen wat er in de brandhaarden aan de randen van de Europa speelt, waarom het daar rafelt.

U kunt meer lezen over deze bijeenkosmt op de website van de Prinsessendag.