14 maart 2015, om 21:15, Den Haag | Den Haag

Kati Piri bij filmvertoning ‘Stand by your president’ in Den Haag

De film “Stand by your president” beschrijft hoe de Zeeuwse Sandra Roelofs deel werd van Georgië en hoe zij zich als first lady staande hield in de turbulente politieke situatie van het land en haar man. De Nederlandse Sandra Roelofs trouwde met de latere president van Georgië, Mikheil Saakashvili. Ze werd zo first lady tijdens een bewogen presidentschap. Het politieke systeem van Georgië was volop in beweging, waarbij de idealistische president leek te transformeren tot een machtspoliticus. Georgië had in die jaren bovendien voortdurend conflicten met Rusland. Rusland stationeerde uiteindelijk militairen in enkele afvallige regio’s.

Na de film gaan onder leiding van Francoise Companjen (Kaukasus deskundige), Kati Piri, (Europarlementariër (PvdA) en deskundige op het gebied van zich ontwikkelende democratieën) en Ineke Smits (regisseur van de film) met elkaar in gesprek en zullen vragen uit het publiek beantwoorden.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en Prodemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. U kunt meer lezen over de filmvertoning en het debat op de website van het Montesquieu Instituut.

Waar: Filmhuis Den Haag

Wanneer: Zaterdag 14 april 2014, van 19.00 tot 21.15 uur

Aanmelden: De toegangsprijs is €10,- (voor film én debat). Bestel hier uw kaarten op de site van Filmhuis Den Haag