13 maart 2015, om 21:30, Het Polman's Huis (Hoek Jansdam & Keistraat 2, 3512 HV Utrecht | Het Polman's Huis (Hoek Jansdam & Keistraat 2, 3512 HV Utrecht

Kati Piri spreekt in Utrecht over rol EU in provincie

PvdA- Europarlementariër Kati Piri spreekt vrijdag 13 maart tijdens de bijeenkomst ‘Brussel in de praktijk’ over de rol van de EU in de regio. In het bijzonder zal zij zich richten op het effect van Europees migratiebeleid op de regio Utrecht.

Na de decentralisatie van veel overheidstaken vraagt men zich geregeld af waar provincies eigenlijk nog toe dienen. De provincie Utrecht werd door de Europese Commissie echter twee keer tot de meest competitieve Europese regio benoemd. Waar liggen kansen en mogelijkheden voor Utrecht en welke rol speelt de Europese Unie daarin? Met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen en de recente internationale ontwikkelingen spreken wij met elkaar over politieke samenwerking. Hoe verhouden provincies zich tot Brussel en hoe zou dit anders moeten? Wat weten we nou precies van de dagelijkse praktijk van de Europese Unie?

Op vrijdag 13 maart van 19.30-21.30 uur organiseert de Werkgroep Europa van de PvdA Utrecht een bijeenkomst over de Europese Unie en de provincie Utrecht. Kati Piri (PvdA-Europarlementariër), Dr. Gijs Jan Brandsma (Docent/onderzoeker ‘Europees Bestuur’, Universiteit Utrecht), Milos Labovic (Oprichter website ‘EU Know How’) en Julie D’Hondt (EU-adviseur Tweede Kamer) gaan met elkaar in gesprek over het reilen en zeilen in Brussel. Vanuit hun verschillende achtergronden, van politica tot wetenschapper, bieden zij ons een afwisselende kijk op het functioneren van de EU. Met de Provinciale Staten verkiezingen in het verschiet wordt er speciale aandacht geschonken aan de band tussen Nederlandse provincies en de EU. Het belooft een interessante, interactieve bijeenkomst te worden!

Wat: Bijeenkomst PvdA Werkgroep Europa Utrecht

Wanneer: vrijdag 13 maart 2015

Tijd: 19.30-21.30 uur

Locatie: Het Polman’s Huis (Hoek Jansdam & Keistraat 2, 3512 HV Utrecht)