1 mei 2015, om 23:59, Deventer, Groningen, Nieuwe Pekela | Deventer, Groningen, Nieuwe Pekela

Paul Tang viert Dag van de Arbeid in Deventer, Groningen en Nieuwe Pekela

PvdA Europarlementariër Paul Tang viert de Dag van de Arbeid in Deventer, Groningen en Nieuwe Pekela.

Deventer

Vanaf 16.30 is Paul Tang te vinden in Deventer bij een bijeenkomst over de economische positie van Deventer. De werkgelegenheid in Deventer staat onder druk door het aangekondigde vertrek van enkele grote werkgevers. Er zal volgens de PvdA uit een andere vaatje getapt moeten worden om Deventer een onderscheidend en krachtigere positie te geven in de concurrentie met andere regio’s maar ook met het buitenland. Welke kansen moeten lokaal en regionaal worden gegrepen om de werkgelegenheid op peil te houden en te vergroten?

Oud voorzitter van de Deventer Kring Werkgevers (DKW) Harry Webers stelt dat de kracht gevonden kan worden in de ambitie om te komen tot een ‘Nieuwe Hanze’. Het gaat hier om een netwerk van Europese steden die weer gaan samenwerken en zich met elkaar verbinden zoals de oude middeleeuwse Hanze ook met groot succes deed. Er zitten grote kansen in onderscheidend vermogen van steden en regio’s maar ook in samenwerking. Daarbij moet Deventer ook zijn blik meer op de markten in het oosten van Europa richten, zoals Duitsland.

Op 1 mei zal PvdA-Europarlementariër Paul Tang in gesprek gaan met Harry Webers over zijn visie op de Nieuwe Hanze. Hierbij zal Tang in het bijzonder ingaan op de rol die Brussel kan spelen in het versterken van de positie van een stad als Deventer. Daarnaast wordt gekeken wat Deventer zelf kan en moet doen om binnen Nederland en Europa om haar positie en naam economisch te versterken. Deze openbare bijeenkomst zal plaatsvinden in het pand van Witteveen en Bos (Leeuwenbrug 8, pand tussen ABN-AMRO en achterkant schouwburg). De middag begint om 16:30 uur en eindigt om circa. 18:30 uur. Oud-wethouder Jan Bugter zal de bijeenkomst als voorzitter in goede banen leiden. 

Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Rob de Geest, raadslid PvdA via 06-48381328 of rs.de.geest@deventer.nl.

Groningen

Vervolgens sluit Paul Tang vanaf 19.45 aan bij het avondprogramma van de 1 meiviering in Groningen. Hier zal hij spreken tijdens een debat over het basisinkomen met o.a. Jouke van Dijk (Hoogleraar regionale arbeidsmarktanalyse RUG) en Ronald Mulder (http://mieslab.nl/). Het debat vindt plaats in Ons Pand, Haddingestraat 10, Groningen. De zaal is open vanaf 19.15 uur en het debat gaat van start om 19.45 uur.  Meer informatie over het programma in Groningen is te vinden op de website van de PvdA Groningen.

Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u op werkdagen terecht bij tel. 050-3127815  of mail naar Hanneke Gibcus.

Nieuwe Pekela

Paul Tang sluit de avond om 20.45 af in Nieuwe Pekela. Hier viert hij de Dag van de Arbeid met de PvdA afdeling Pekela en de afdeling Wildervank-Veendam in het MFC De Binding, Sportlaan 4 te Oude Pekela. De avond wordt om 20.00 uur geopend door Jan Kamphuis (PvdA Pekela) en wordt ingeleid door Henk Busemann (fractievoorzitter Pekela) en Josh Tepper (namens Veendam). Met muzikale omlijsting en een hapje en een drankje belooft het een gezellige avond te worden. Meer informatie over het programma in Nieuwe Pekela is te vinden op de website van de PvdA Nieuwe Pekela.

Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u op werkdagen terecht bij Jan Kamphuis, tel. 0597-612851.