Webinar IV: een nieuw sociaal contract

7 mei, van 17:00 tot 18:15, Thuis | Thuis

Op donderdag 7 mei vindt de vierde editie plaats van de webinarreeks: ‘Solidariteit of ieder voor zich?’. Deze editie gaat over de positie van bedrijven, die geen steun zonder voorwaarden mogen ontvangen.

Welke keuzes moet de overheid maken rond steun aan bedrijven? Voor de crisis kregen veel bedrijven de winst, en de samenleving de rekening, op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid, flexwerkers en ongelijkheid. Na de crisis moet er een nieuw sociaal contract gesloten worden met bedrijven. Doel is om bedrijven er weer voor de samenleving te laten zijn, nu de samenleving de bedrijven helpt door deze crisis te komen. Met Anne-Marie Rakhorst en Frank Heemskerk bespreken we in een panel onder moderatie van Paul Tang de keuzes die voorliggen, en de situatie van dit moment.

Meld je hier aan >

Anne-Marie Rakhorst was Zakenvrouw van het jaar in 2000. Sindsdien is ze naast ondernemer ook investeerder en publicist, waarbij ze mensen in beweging zet richting een duurzame economie en leefomgeving. Onder andere met het platform duurzaamheid.nl, dat samen met bedrijven, organisaties, experts, overheden en particulieren Nederland verder wil verduurzamen.

Frank Heemskerk was Executive Director bij de World Bank van 2013-2018. Hij is docent Geo-Economics aan de Universiteit Leiden, en huidig Secretary-General van de European Round Table for Industry (ERT). Als politicus was Heemskerk Kamerlid voor de Partij van de Arbeid, en staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet Balkenende IV. In die rol was hij onder andere verantwoordelijk voor Telecom, IT, SME’s.

Vragen vooraf stellen kan hieronder in de opmerkingen, via mail (paul.tang@ep.europa.eu), via Facebook of via Telegram (teamtang).