Webinar: Solidariteit of ieder voor zich: wie betaalt de rekening?

Door Paul Tang op 23 april, van 17:00 tot 18:15

Deze weken staan, naast het immense gevecht voor mensenlevens, ook in het teken van inperking van economische schade. Maar hoe gaan we om met de situatie in het najaar? Hoe staat Nederland er nu financieel voor, en hoe groot zijn de keuzes die gemaakt moeten worden, wanneer het kabinet gaat onderhandelen over de miljoenennota van Prinsjesdag?

Daarnaast werken Europese regeringsleiders aan een economisch herstelplan, om na de crisis de smeulende resten van veel economische sectoren opnieuw op te bouwen. Wie betaalt deze rekening? Wat vragen we van landen, bedrijven en mensen? En durven we het aan om gezamenlijk garant te staan voor de moeilijke besluiten die in Nederland, en in Europa, gemaakt moeten worden?

Meld je aan >

Tijdens dit derde webinar, donderdag 23 april om 17.00 uur, gaat Paul Tang met Bas Jacobs (hoogleraar economie en overheidsfinancien aan de Erasmus Universiteit) op zoek naar antwoorden. Samen beantwoorden ze alle vragen van deelnemers over de economische keuzes die gemaakt moeten worden.

Paul Tang

Paul Tang

Als parlementariër namens de Partij van de Arbeid in het Europees Parlement wil ik werken aan een sterker en socialer Europa. Mijn hele loopbaan heb ik me al bezig gehouden met de vraag hoe we op een verantwoorde manier kunnen zorgen voor duurzame economische groei, waarmee we niet alleen banen scheppen, maar ook de samenleving

Meer over Paul Tang