Kom op bezoek

15039529_1479332495414727_6562053903860914518_oOm het voor iedereen mogelijk te maken om een bezoek aan het Europees Parlement af te leggen kan elk parlementslid een paar groepen per jaar ontvangen. Een gesubsidieerd bezoek betekent dat de reiskosten worden vergoed en dat je een lunch krijgt aangeboden door het Europees Parlement.

De PvdA Eurodelegatie ontvangt elk jaar vele verzoeken. Om iedereen een eerlijke kans te bieden en om bezoeken optimaal te laten verlopen, is de selectie als volgt:

  • Elke groep en deelnemers mogen slechts één maal per mandaat (mei ‘14 t/m mei ‘19) deelnemen aan een gesubsidieerd groepsbezoek;
  • De groep bestaat uit minimaal 20 personen;
  • De groep levert alle nodige informatie aan bij de PvdA Eurodelegatie en de bezoekersdienst van het Europees Parlement en houdt zelf de deadlines in de gaten;
  • Een openbare oproep zal geplaatst worden voor deelnemers aan dit groepsbezoek en achteraf zal er een openbaar verslag gepubliceerd worden over het bezoek.
  • Na het bezoek organiseert de groep samen met één van de Europarlementariërs een activiteit in de eigen regio.

Aanmelden

Wil jij in 2017 een gesubsidieerd bezoek aan het Europees Parlement brengen en voldoe je aan de bovengenoemde richtlijnen, dan kun je het aanmeldformulier tussen 1 november 2018 en 8 januari 2019 aanvragen bij sderuiter@pvda.nl.

Vier weken na de deadline krijg je te horen of je een gesubsidieerd groepsbezoek kan afleggen. Mocht het zijn dan je niet geselecteerd ben, dan kan je altijd het jaar daarop een nieuw verzoek indienen of alsnog een kiezen om een particulier groepsbezoek af te leggen.