Door Agnes Jongerius op 10 juni 2015

Uitstel TTIP debat betekent geen afstel van verzet tegen ISDS

Vandaag werd in Straatsburg de stemming en het debat over TTIP uitgesteld. Maar uitstel van de stemming over TTIP betekent allerminst afstel van ons verzet tegen ISDS, het dubieuze, private systeem voor het beslechten van geschillen.

Het is duidelijk dat er in het Europees Parlement breed verzet is  tegen ISDS. Maar omdat de christendemocraten en de andere rechtse partijen zich hier niet bij willen neerleggen, is de stemming uitgesteld. Dit zal echter niets aan onze positie veranderen. Laten we hopen, dat met name de christendemocraten en de liberalen de extra tijd zullen gebruiken om tot zinnen te komen. Om te beseffen dat onze samenleving niet zit te wachten op een verdrag, dat straks multinationals vrij spel geeft om een loopje te nemen met de belangen van de burger.

De persconferentie van Bernt Lange, rapporteur van de parlementaire commissie over Internationale handel, is online terug te kijken de website van het Europees Parlement.

 

Agnes Jongerius

Agnes Jongerius

Als Europarlementariër namens de PvdA hou ik me in mijn tweede termijn in het Europees Parlement met name bezig met de onderwerpen werkgelegenheid, sociale zaken, arbeidsomstandigheden en handel. Europa heeft een grote opdracht om snel werkgelegenheid te creëren. Daarbij moet er scherp gekeken worden op de kwaliteit van werk dat geboden wordt: Europa heeft een

Meer over Agnes Jongerius