Door Kati Piri op 8 april 2015

Kati Piri opgelucht over vermoedelijke vrijspraak Geerdink

Journaliste Frederike Geerdink is vandaag na een paar uur verhoor weer vrijgelaten door de Turkse autoriteiten. Naar eigen zeggen zat ze vast vanwege het verspreiden van ‘propaganda voor een terroristische organisatie’. De rechter zal maandag een definitieve uitspraak doen, maar de Turkse aanklager heeft al gepleit voor vrijspraak. PvdA- Europarlementariër Kati Piri sprak hierover op BNR.

“Ik ben opgelucht over een zaak die er eigenlijk niet had moeten zijn”, aldus Kati Piri. Ze benadrukt dat persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en de kwaliteit van de rechtstaat zwaar zullen wegen in de onderhandelingen met Turkije over mogelijk lidmaatschap tot de Europese Unie.

Het radiofragment kan je terugluisteren op de BNR website.

Kati Piri

Kati Piri

Kati Piri (1979) is vicepresident van de S&D-groep op buitenlandse zaken, burgerlijke vrijheden, mensenrechten en defensie. Kati is lid van de commissie Buitenlandse Zaken en van de commissie Burgerlijke vrijheden en Mensenrechten. Daarnaast is ze onderdeel van de EU-Turkije commissie. Hiernaast is ze de Internationaal Secretaris in het partijbestuur van de Partij van de Arbeid.

Meer over Kati Piri