Door op 17 mei 2017

Open dialoog over vluchtelingen en integratie

De situatie in Syrië, de zware omstandigheden in Griekenland, maar ook de uitdagingen rond de opvang van vluchtelingen in Nederland: vluchtelingen en integratie domineren het dagelijks gesprek.

Te vaak leiden deze onderwerpen tot heftige en emotionele debatten waardoor een inhoudelijk gesprek onmogelijk blijft. Hierbij dreigt tevens het gevaar dat iedereen in zijn eigen ‘bubble’ blijft en geen oog meer heeft voor de ander.

PvdA-Europarlementariër Kati Piri (Buitenlandse Zaken en Mensenrechten) wil dit graag anders doen.

Daarom organiseert ze twee bijeenkomsten met een kleine groep mensen om met elkaar een eerlijk en open gesprek te voeren over vluchtelingen en integratie. Ze is benieuwd naar jouw mening. Wat zijn jouw ervaringen? Wat zeggen mensen in jouw omgeving? Wat zijn je zorgen? Waar liggen volgens jou de oplossingen? Door te praten met én te luisteren naar elkaar kunnen we beginnen met het formuleren van oplossingen.

Aanmelden
Wil jij rustig van gedachten wisselen in een kleine groep waar naar iedereen geluisterd wordt? Geef je dan snel op via de onderstaande links. Vanuit alle aanmeldingen worden 25 mensen geselecteerd om aan deze open dialogen deel te nemen.

Open dialoog over vluchtelingen
Datum:                                              2 juni (19.30-21.30)
Locatie:                                             Utrecht
Aanmelden via:                               https://goo.gl/forms/AeN1q48YBMhK326Q2

Open dialoog over integratie
Datum:                                              23 juni (14.00-16.00)
Locatie:                                             Den Haag
Aanmelden via:                               https://goo.gl/forms/CDOYVG8W7ie2U0Yk2