Zeker zijn van een fatsoenlijke deal

Door Agnes Jongerius op 29 januari 2020

Vandaag is een historische dag in het Europees Parlement, er wordt gestemd over het withdrawal agreement, waarmee de Britten de EU verlaten. Het is onwerkelijk dat we hier na jaren van politiek gesteggel nu zijn aanbeland.

We zijn nu al bijna vier jaar bezig met deze scheiding. Voor ons is het halszaak dat het niet uitmondt in een vechtscheiding, waar de kinderen, in dit geval de gewone mensen en werknemers, de dupe van worden. De voorwaarden voor vertrek zijn voor nu zo goed mogelijk geregeld, dus wij stemmen (met pijn in het hart) voor. Maar hoe gaan we verder?

We moeten ervoor waken dat het Verenigd Koninkrijk geen Singapore aan de Theems wordt.

We moeten ervoor waken dat het Verenigd Koninkrijk geen Singapore aan de Theems wordt. We maken geen uitzonderingen voor het Verenigd Koninkrijk. De sociale standaarden mogen nooit ten koste gaan van deze scheiding.

We willen niet toe naar Boris’ Belastingparadijs, waar de multinationals in het zonnetje worden gezet.

Een eerlijk speelveld en gelijk loon voor gelijk werk staan voor ons voorop in de komende onderhandelingen.

Boris stuurt natuurlijk aan op een no-deal. Maar wij laten ons niet afschrikken door dreigementen van een bullebak. Een eerlijk speelveld en gelijk loon voor gelijk werk staan voor ons voorop in de komende onderhandelingen. We willen zeker zijn van een fatsoenlijke deal.

Agnes Jongerius

Agnes Jongerius

Als Europarlementariër namens de PvdA hou ik me in mijn tweede termijn in het Europees Parlement met name bezig met de onderwerpen werkgelegenheid, sociale zaken, arbeidsomstandigheden en handel. Europa heeft een grote opdracht om snel werkgelegenheid te creëren. Daarbij moet er scherp gekeken worden op de kwaliteit van werk dat geboden wordt: Europa heeft een

Meer over Agnes Jongerius