Transport

De PvdA zet zich in voor een sociale transportsector in Europa: fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en werknemersrechten zijn de prioriteit.

De PvdA zet zich in voor een sociale transportsector in Europa: fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en werknemersrechten zijn de prioriteit. Wij streven naar:

  • Ook moet mobiliteit toegankelijk en betaalbaar zijn voor iedereen. Daarom wordt gericht investeert in openbaar vervoer in de Europese regio’s. Wij willen de verkeersveiligheid aanpakken met het doel om het aantal verkeersdoden in Europa tot nul te brengen.
  • Wij willen de transportsector volledig verduurzamen. De luchtvaart en de maritieme sector worden opgenomen in het emissiehandelssysteem zodat zij ook bijdragen aan de groene transitie. De PvdA pleit voor gerichte investeringen in waterstof en elektrische mobiliteit. Hiervoor moet ook de infrastructuur verbeterd worden (bijvoorbeeld laadpalen).
  • De mobiliteit van de toekomst is digitaal. De PvdA pleit voor investeringen in geautomatiseerd vervoer met duidelijke regelgeving voor datasharing, cybersecurity en privacy.