Delegatie

Delegatie

Over Delegatie

Europarlementariër bij jou op bezoek?
Lijkt het je leuk om eens in gesprek te gaan met een van onze Europarlementariërs? Of juist om op bezoek te komen in het Europees Parlement? De PvdA-Eurodelegatie heeft een verdeling voor de provincies gemaakt om het jou makkelijk te maken. Kijk hieronder welke parlementariër bij jouw provincie staat. Een andere parlementariër van de PvdA-Eurodelegatie uitnodigen kan natuurlijk ook!

Drenthe: Lara Wolters
Flevoland: Paul Tang
Friesland: Agnes Jongerius
Gelderland: Vera Tax
Groningen: Lara Wolters
Limburg: Vera Tax
Noord-Brabant: Mohammed Chahim
Noord-Holland: Paul Tang
Overijssel: Mohammed Chahim
Utrecht: Agnes Jongerius
Zeeland: Kati Piri
Zuid-Holland: Kati Piri

Salarissen en onkostenvergoedingen van de Europarlementariërs.
De PvdA Europarlementariërs krijgen salaris en vergoedingen voor onkosten. Daarover zijn wij transparant en leggen daar ook verantwoording voor af. Hieronder vind je op hoofdlijnen de afspraken hierover.

Salaris
Europarlementariërs verdienen een vergelijkbaar salaris als de leden van de Nederlandse Tweede Kamer.

Onkosten
Voor de onkosten die Europarlementariërs voor hun werk maken (reizen, overnachtingen buitenshuis, abonnementen, bijeenkomsten met kiezers, voorlichting, onderzoek) stelt het Europees Parlement comfortabele vergoedingen beschikbaar. Maar de PvdA vindt dat alleen een vergoeding mag worden geclaimd voor de onkosten die gemaakt zijn.

Verblijfskosten
Daarom heeft de PvdA uitgerekend hoeveel het per jaar gemiddeld kost om in Brussel (of Straatsburg) te verblijven (logies, maaltijden) en wordt wat overblijft van de onkosten die het Europees Parlement beschikbaar stelt, weer teruggestort. Daarmee bespaart de PvdA tienduizenden euro’s. Wie geen woning (meer) heeft in Nederland en permanent in Brussel woont, krijgt uiteraard geen dagvergoeding voor het verblijf in Brussel.

Kantoorvergoeding
Ook met de zogenoemde “kantoorvergoeding” gaat de PvdA zorgvuldig om. Deze vergoeding wordt gebruikt voor de organisatie van activiteiten en evenementen in Nederland, voor abonnementen, voor onderzoeksopdrachten, voor voorlichtingswerk, en dergelijke. Het geld dat daarvan overblijft, wordt aan het einde van de parlementstermijn, na vijf jaar, eveneens teruggestort. Overal worden nauwkeurig de bonnetjes van bijgehouden en gecontroleerd door een accountant.

Nevenfuncties
Voor de PvdA Eurodelegatie is het uitgangspunt dat (de schijn van) belangenverstrengeling wordt voorkomen. 

Voor meer informatie, zie onze gedetailleerde richtlijn.

Financieel jaarverslag 2016

Financieel jaarverslag 2017

Financieel jaarverslag 2018

Financieel jaarverslag 2019 tot en met juni

Financieel jaarverslag 2019 juli tot en met december