Europarlementariër

Vera Tax

Regionale ontwikkelingen, Vervoer en Toerisme
Vera Tax

Over Vera Tax

Vera Tax is sinds juli 2019 lid van het Europees Parlement. Hiervoor was ze onder andere actief als raadslid en wethouder in de gemeente Venlo. Ze houdt zich als Europarlementariër namens de PvdA bezig met de onderwerpen transport en regionale ontwikkeling.

Vanuit een diepgeworteld rechtvaardigheidsgevoel zet ze zich vol in voor Europa. Juíst voor de regio en voor Nederland is Europese samenwerking van het grootste belang. Neem bijvoorbeeld de transportsector: zo’n 75 procent van onze export vindt binnen de Europese Unie plaats en heeft daarmee een grote impact op de werkgelegenheid. Grensoverschrijdende samenwerking, wegnemen van bureaucratische knelpunten en krimpproblematiek zijn speerpunten in Tax’ beleid.

Als Europarlementariër strijdt Vera Tax voor een eerlijker en toleranter Europa waar iedereen mag zijn wie die is.

Terugkijkend naar het eerste jaar als Europarlementariër heeft Vera onder andere gezorgd voor betere werkomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs in Europa en heeft ze druk gezet op de Europese Commissie om alle subsidieaanvragen van LHBTI-vrije zones af te wijzen. Een van haar speerpunten voor de komende tijd is het verduurzamen van de hele transportsector.