Bezoek Brussel

Bezoek het Europees Parlement

Een bezoek aan het Europees Parlement is een uitgelezen kans om meer te weten over het werkzaamheden en verhoudingen.

brussel-3In Brussel is van alles te zien en te beleven. Breng een bezoek aan de grote plenaire vergaderzaal, ontdek het hypermoderne Parlamentarium, doe me aan  een rollenspel en maak een reis door het verleden in het  Huis van de Europese geschiedenis. De toegang is gratis.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het Parlement te bezoeken:

  • Individuele bezoekers en kleine groepen (max 10 personen)
  • Particulier groepsbezoek
  • Gesubsidieerd groepsbezoek

Individuele bezoekers en kleine groepen (max 10 personen)

Individuele bezoekers maken tijdens het bezoek aan het Europees Parlement gebruik van een interactieve multimediagids. Je krijgt  met beeld en geluid uitleg bij de bezichtiging van de grote vergaderzaal. Een bezoek aan de grote vergaderzaal duurt ongeveer 30 minuten. Als er een plenaire vergadering op de agenda staat, kun je die bijwonen. Vooraf boeken is niet nodig, een identiteitsbewijs wel.

Particulier groepsbezoekbrussel-2

De grote vergaderzaal kan ook worden bezocht door groepen van 10-50 personen. En bezoek moet 2 à 3 maanden van te voren worden aangevraagd en duren één à twee uur. Een voorlichtingsmedewerker van het Europees Parlement geeft een presentatie, er is een vragensessie en een bezoek aan de grote vergaderzaal. Afhankelijk van de vergaderkalender van het Europees Parlement kunnen groepen ook een plenaire vergadering volgen.

In afstemming met de publieksvoorlichter van de Pvd-Eurodelegatie kan worden gekeken of het mogelijk is één van de PvdA-Europarlementariërs te ontmoeten. Neem hiervoor contact op met publieksvoorlichter Stefanie de Ruiter (sderuiter@pvda.nl).

Ga voor informatie over het organiseren van een individueel of een particulier groepsbezoek naar de website van de bezoekersdienst van het Europees Parlement.

bezoek-brussel-1Gesubsidieerd groepsbezoek

Omdat het niet voor iedereen financieel mogelijk is om naar Brussel te reizen, heeft het Europees Parlement een subsidie ter beschikking gesteld. Elk parlementslid kan per jaar slechts een paar groepen uitnodigen voor een gesubsidieerd bezoek. Omdat het aantal aanmeldingen de beschikbare plekken voor PvdA Europa ruim overstijgt wordt er een selectie gemaakt. Kijk hier hoe je een aanvraag kunt indienen.