Vera Tax in het Europees Parlement

Vera Tax

Ik geloof in de kracht van samenwerken, eerlijk delen en elkaar de ruimte geven. Als sterke mensen het goed hebben, moeten ze opkomen voor mensen die het minder hebben. We moeten werk maken van een duurzame toekomst.

Ik groeide op in het tankstation van mijn ouders aan de A67 in Venlo. Daar leerde ik van jongs af aan dat de wereld niet ophoudt aan de grens, er kwamen truckers uit alle hoeken van Europa over de vloer. Tijdens mijn jeugd merkte ik in mijn dagelijks leven wat de Europese Unie voor verschil kan maken. De grenzen gingen open en later werd de euro ingevoerd, dat heeft mijn leven alleen maar leuker en makkelijker gemaakt. In 2019 werd ik lid van het Europees Parlement namens de PvdA. Vanuit Brussel strijd ik nu voor een eerlijker en toleranter Europa waar iedereen mag zijn wie die is. Ik houd mij bezig met de onderwerpen transport, regionale ontwikkeling en vrouwenrechten.

De weg naar Brussel

Nadat ik in 1995 mijn opleiding Fine Arts & Design in Sittard afrondde ging ik in de culturele sector werken. Ik was onder andere werkzaam bij een reclamebureau, een danscentrum en een podium voor popcultuur.

Later werd ik zelfstandig ondernemer op het gebied van kunst, cultuur en ondernemen. Totdat ik in 2019 werd gekozen in het Europees Parlement werkte ik als directeur jeugdzorg bij BOEI-Limburg.

Naast mijn primaire werk zocht ik vaak betrokkenheid bij maatschappelijke initiatieven. Zo was ik vier jaar lang commissielid van de Raad voor Cultuur, een wettelijk adviesorgaan van de regering en het parlement op het gebied van kunst en cultuur.

In 2010 richtte ik vrouwennetwerk Sablones op, dat nog steeds bestaat en waar ik zelf nog altijd trots lid van ben. In 2019 zat ik in de organisatie van de Roze Zaterdag, die dat jaar in Venlo plaatsvond. Momenteel ben ik voorzitter van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo, dat in 2022 haar 200-jarig bestaan vierde.

Vanaf 2006 werd ik namens de PvdA raadslid in Venlo, waar ik later ook fractievoorzitter van werd. In 2014 werd ik in diezelfde gemeenteraad wethouder voor sociale zaken en jeugdzorg.