Bruggen bouwen tussen lidstaten, generaties en politieke kleuren

Bruggen bouwen tussen lidstaten, generaties en politieke kleuren

Vol trots deel ik jullie mee dat de sociaaldemocraten (S&D) in het Europees Parlement mij kozen als vicepresident van hun politieke groep. In deze functie zal ik een Nederlands én onversneden sociaaldemocratisch geluid laten horen binnen de S&D.

Als vicepresident krijg ik de kans om belangrijke zaken op de politieke agenda te zetten. Mijn strijd voor een rechtvaardige transitie naar een duurzaam Europa kan ik dankzij deze sleutelpositie kracht bijzetten. Europa moet vergroenen op een manier waarbij iedereen mee kan en niet ten koste van de zekerheid van Europeanen.

Een vice-president speelt ook een verbindende rol. Europarlementariërs werken op specifieke thema’s, of dat nu duurzaamheid, werkgelegenheid of begroting is. Binnen al die thema’s is het belangrijk om sociaaldemocratische kernwaarden als gelijkwaardigheid en herverdeling te blijven promoten en te blijven vechten tegen de wet van de sterkste.

Het Europa van de toekomst moet volgens mij symbool staan voor meer dan de euro, de gemeenschappelijke markt en het vrij verkeer van personen. Mensen bij elkaar brengen en bruggen bouwen tussen lidstaten, generaties en politieke kleuren in plaats van te polariseren, daar ga ik voor!