Hoge verwachtingen van deze progressiefste Europese Commissie ooit.

Hoge verwachtingen van deze progressiefste Europese Commissie ooit.

De Partij van de Arbeid heeft vandaag met overtuiging voor de Commissie gestemd. We hebben hoge verwachtingen van de sociale plannen als voor een minimumloon voor een fatsoenlijk bestaan. We zijn trots op de groene plannen zoals voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Dit zijn plannen waar we ons sterk voor hebben gemaakt.

In de eerste honderd dagen van deze Commissie zorgt Frans Timmermans met zijn Green Deal al voor een wetvoorstel voor het klimaat. Andere plannen waar we trots op zijn, is de European Child Guarantee, die investeert in de kwetsbaarste kinderen, en de aanpak van jeugdwerkloosheid.

Het programma is nog nooit zo progressief geweest. We gaan samen aan de slag voor een betere toekomst voor de mensen van Europa.

Agnes Jongerius, delegatieleider: “Het totaalplaatje ziet er nu goed uit. We hebben onze commissarissen op zware portefeuilles. Het programma is nog nooit zo progressief geweest. We gaan samen aan de slag voor een betere toekomst voor de mensen van Europa.”

We hebben er alle vertrouwen in dat onder leiding van Frans Timmermans de belangrijkste punten uit ons verkiezingsprogramma zullen worden uitgevoerd.

Kati Piri, vice-voorzitter van de Europese fractie S&D: “Na een lange aanloop kan de nieuwe Commissie eindelijk aan de slag. Met een sterk sociaal-democratische stempel. Timmermans blijft als eerste vice-voorzitter de aanvoerder van onze negen commissarissen en we hebben er alle vertrouwen in dat onder zijn leiding de belangrijkste punten uit ons verkiezingsprogramma zullen worden uitgevoerd.”