Lancering website minumumlonen.eu

Lancering website minumumlonen.eu

Werk moet lonen, daar ben ik van overtuigd. Helaas is dat voor honderdduizenden mensen door heel Europa lang niet het geval. Vanuit Brussel zet ik me voor deze mensen in. Ik pleit voor hogere minimumlonen voor alle Europeanen. Om die strijd kracht bij te zetten, heb ik de website minimumlonen.eu gelanceerd.

De website vertelt de verhalen van mensen in Nederland die rond het minimumloon werken. Daarnaast bevat de site informatie, video’s en grafieken over Europese minimumlonen. De site beantwoordt veelgestelde vragen over minimumlonen en is tot slot een uitnodiging om mee te praten en je verhaal te delen.

Deel je verhaal

Het is de hoogste tijd dat vakkenvullers, medewerkers in de kraamzorg, logistiek medewerkers, en al die anderen die op het minimumloon werken, eindelijk een eerlijk loon gaan verdienen. Graag nodig ik hen uit hun verhaal te delen op onze site. Zij verdienen het om extra in de schijnwerpers te worden gezet.

Europese Wet Minimumlonen

Namens het Europees Parlement ben ik hoofdonderhandelaar op de wet Europese Minimumlonen. Op dit moment bevinden de onderhandelingen van deze wet zich in de slotfase. Als de wet een feit wordt, kan dit leiden tot een forse verhoging van het Nederlandse minimumloon.

Wil je ook geportretteerd worden voor de campagne minimumlonen.eu, mail dan naar agnes.jongerius@europarl.europa.eu.