6 maart 2015, om 21:30, Tivoli Vredenbrug, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht | Tivoli Vredenbrug, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht

Agnes Jongerius in debat over vrouwenrechten en microkredieten

Donderdagavond spreekt Agnes Jongerius in Utrecht over vrouwenrechten en microkredieten in het kader van de Internationale Vrouwendag (8 maart).

Het verstrekken van microkredieten is een beproefde methode om de positie van bepaalde groepen, waaronder vrouwen, in ontwikkelingslanden te versterken door hen de middelen te verstrekken waardoor zij (financieel) onafhankelijk kunnen worden. De vraag die centraal zal komen te staan tijdens het debat is of het idee van microkredieten ook de positie van vrouwen in Europa en in Nederland wezenlijk kan veranderen. En wat kan de Europese Unie hierin bijdragen?

Hierover wordt gesproken met Agnes Jongerius (Europarlementariër PvdA), Roy Budjhawan (hoofd micro-financiering van ING), John van der Walle (CARE Nederland), Cora van Nieuwenhuizen (Europarlementariër VVD), Elwin Groenevelt (directeur Qredits Nederland), Cristina Dumitrescu (European Investment Fund) en Jolanda Holwerda (Lof Magazine). Het debat wordt geleid door Jacobine Geel (televisiepresentatrice, theoloog en columnist).

Deze bijeenkomst is georganiseerd door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement in partnerschap met de gemeente Utrecht die gedurende heel 2015 Milleniumgemeente is, en met medewerking van Vrouwen van Nu, De Haagse Hogeschool, Team2015 Utrecht en TivoliVredenburg. Je kunt meer lezen over het debat op de website van het Informatiebureau van het Europees Parlement.

Waar: Tivoli Vredenbrug, Vredenburgkade 11,  3511 WC Utrecht

Wanneer: Vrijdag 6 maart van 20.00 tot 21.30 uur. Na het debat is er een netwerkreceptie.

Aanmelden:  Toegang is gratis, aanmelden via epdenhaag@ep.europa.eu